Jurnal nou
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi suscipit cursus iaculis. Praesent in sem in augue malesuada ornare. Proin congue vehicula dolor. Fusce magna sapien, lacinia ac felis et, vehicula eleifend magna. Aenean lacus dolor, sollicitudin vitae molestie sit amet, tristique sed ligula. Vivamus finibus massa et nisl pharetra, non porttitor ligula dignissim. Donec eget lorem mi. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed mattis tellus neque, hendrerit dictum leo fringilla et.
Proin ligula magna, semper non magna non, vulputate facilisis elit. Integer ullamcorper purus non ex fringilla finibus. Praesent scelerisque quam in efficitur ultricies. In et orci nec arcu laoreet lobortis. Ut eget odio nec felis vulputate varius ac quis sapien. Phasellus vulputate nisl ut ornare scelerisque. Etiam fringilla ligula sed purus semper dapibus. Vivamus ut eros diam.
85 RON pentru primele 100 comenzi plasate
*Cumpărând sunteți de acord cu Politica de Confidentialitate a siteului.
LILI Sandu
,,Atunci când un copil se naște, mama se naște și ea din nou!” – Gilbert Parker
,,Mama este numele minunat pe care o femeie îl poate purta – și eu, la rândul meu, simt cum inima mi se umple de iubire când copilul meu îl rostește. Faptul că am devenit mamă mi-a arătat dragostea așa cum în adâncul sufletului îmi doream cu disperare să știu că există, așa cum doar îndrăzneam să mi-o imaginez. Maternitatea este cu siguranță unică și începe prin a-ți da puterea de a te îndrăgosti de cineva înainte de a-l vedea, de a avea instincte supranaturale, un ocean de infinită iubire dar și o imensă rezervă de energie pentru a putea merge mai departe atunci când simți că ești extenuată și copleșită de oboseală și emoții.
M-am alăturat cu drag acestui proiect și îți spun sincer că mi-aș fi dorit tare mult să-l fi putut avea în primul an de la nașterea lui Thomas Jay pentru că sunt convinsă că mi-ar fi ordonat mintea și m-ar fi ajutat foarte mult în momentele deloc ușoare prin care am trecut și încă trec, ca mamă dar și ca femeie. Sper din suflet să-ți fie de folos acest Jurnal al Mamei și mă bucur că ești alături de noi în această fascinantă lume a maternității în care, pornind de la iubire, totul devine necondiționat.
Și nu uita: atunci când simți că nu mai poți, mai poți un pic!”
Instrucțiuni
12 Luni
140 de pagini
Lucrurile sunt simple, însă va fi necesar să urmezi câteva instrucțiuni pentru a obține efecte pozitive.
Cerința este în primul rând de asumare a constanței cu care vei utiliza paginile jurnalului. Începe cu prima ilustrație din jurnal și scrie în spațiul alocat luna în care te afli. Când te pregătești de culcare, vei avea o imagine care conține 31 de zone de colorat. Deoarece nu toate lunile conțin același număr de zile, în lunile mai scurte ai la dispoziție o mică zonă de colorat suplimentară pe care o poți umple cu o culoare pe care o consideri tu potrivită. Scopul este acela de a te gândi la emoția (sau emoțiile) predominantă pe care ai resimțit-o în ziua respectivă, care a avut un impact deosebit asupra ta. În josul paginii vei avea un index cu emoțiile pe care le vei monitoriza de-a lungul anului. Este nevoie să îți alegi culoarea pe care o asociezi cu fiecare emoție în parte ( ex: Fericire – galben, Tristețe – gri, Entuziasm – portocaliu, Furie – roșu, Relaxare – verde, Frică – negru, Recunoștință – albastru, Frustrare – mov, Oboseală – maro). Culorile vor rămâne aceleași pe tot parcursul completării jurnalului. În eventualitatea în care dorești să adaugi o altă emoție pe lângă cele deja existente, o poți nota în dreptul bulinei libere.
Este important să colorezi doar zona ce corespunde datei în care te afli, deoarece fiecare zi are spațiul ei. Apoi vei nota pe pagina următoare cel mai plăcut moment al zilei, precum și cel mai neplăcut moment al zilei. În funcție de ziua pe care o ai, pot fi momente de impact major sau lucruri de zi cu zi. Cele 12 ilustrații de colorat sunt menite să redea, asemenea unor fotografii, diferite momente din primul an de viață al bebelușului, în multiplele sale nuanțe.
Pentru a nu uita să ai grijă și de tine într-o perioadă a vieții în care oferi atât de mult din tine, am adăugat și o arie intitulată ,,reîncărcarea resurselor zilnice – un moment doar pentru mine”, în care îți notezi momentele pe care ți le-ai acordat doar ție, oricât de mici au fost (ex. am făcut o baie; mi-am băut cafeaua în liniște pe balcon; am dormit cât partenerul a ieșit cu bebelușul la plimbare). Ai nevoie să îți oferi mici momente zilnice pentru tine pentru a te putea reîncărca.
La sfârșitul fiecărei luni, ai prezentată o tehnică terapeutică care te va ajuta în drumul tău de a deveni cea mai frumoasă versiune a ta cu putință. Când luna a luat sfârșit, gândește-te la ce titlu i-ai da. Vei avea o pagină doar pentru tine și povestea ta din acea lună. Te invit să intri în rolul de regizor și să îi dai voie creativității tale să creioneze scenariul filmului precum și titlul acestuia. La finalul anului vei avea un film al vieții tale compus din 12 acte.
Ce nevoi acoperă
De a face o tranziție armonioasă de la viața de cuplu, la viața de familie.
De integrare a rolului de mamă.
De a oferi mamei un moment de introspecție zilnică.
De a construi resursele necesare gestionării sarcinilor zilnice.
De a construi un mediu în care partnerii se simt în sigurață să vorbeasca deschis depre provocările pe care le întâmpină.
De a întări conexiunea dintre partenerii de cuplu.
De a susține partenerii în internalizarea noilor roluri de părinți.
De a reduce nivelul de stres ce apare ca o consecință naturală a schimbării stilului de viață.
De menținere a unui echilibru emoțional.
De a construi o relație cu sine sănatoasă și empatică
De ce este important să îți conștientizezi emoțiile de zi cu zi
Emoțiile vin și pleacă. Sunt zile în care poți trece cu lejeritate de la o emoție la alta, iar altele în care te scufunzi într-o emoție anume (cum ar fi tristețea sau furia) și îți vine foarte dificil să o lași să se consume în mod natural deoarece te agăți de ea poate pentru simplul fapt că a devenit atât de familiară. Deoarece creierul se află într-o permanentă conexiune cu propriul corp, ceea ce gândești influențează ceea ce simți, iar ceea ce simți influențează ceea ce gândești. Ajută ca înainte de culcare să te uiți în spate la ziua ce se apropie de sfârșit și la cum ți-a fost ea colorată de emoțiile pe care le-ai resimțit.
Stările emoționale te invită să lucrezi cu ele și să le descifrezi tainele. Monitorizarea lor te va ajuta să identifici situațiile specifice care îți activează anumite emoții ce ajung să genereze disconfort puternic, iar tehnicile terapeutice vor veni în întâmpinarea spargerii tiparelor distructive ce te împiedică să îți trăiești viața așa cum îți dorești, construindu-ți noi obiceiuri sănătoase. Poți descoperi și multiplele momente ce îți aduc satisfacție și împlinire profundă, de care poate nu ai fost pe deplin conștientă, savurând astfel zilele în care ai resimțit predominant fericire, relaxare, entuziasm, recunoștință. Acest exercițiu zilnic te va ajuta să îți înțelegi emoțiile, iar la finalul anului vei avea o imagine de ansamblu asupra stărilor tale interioare care va facilita dezvoltarea resursele necesare pentru a trăi o viață mai împlinită. Trecutul poate fi un excelent dascăl însă, dacă lecțiile nu sunt învățate, traumele pot fi repetate din nou și din nou, în situații și relații multiple. Viitorul are infinite posibilități iar tu deții liberul arbitru în fața lor prin puterea ta de a visa și de a te orienta către un viitor la nivel ideal. Însă, dragă călătoare a vieții tale, ai grijă să nu poposești prea mult timp într-un viitor probabil, uitând să trăiești prezentul cu tot ce are el să îți rezerve.
Din fiecare lună
LUNA 1
În urmă cu 3-4 zile erați doi iar acum sunteți trei. Este o senzație aparte să intri pentru prima dată în casă, ținând în brațe micuța minunte. Cutii de cadouri, hăinuțe, scutece, biberoane, sterilizator și multe altele sunt presărate pretutindeni, deoarece puiul de om vine la pachet cu multe bagaje. Poate părea ușor ireal…ca și cum ați pluti. Vă surprindeți cum admirați pierduți scumpetea ce s-a culcușit pentru totdeauna în inimile voastre.
LUNA 2
Se spune că timpul este relativ – uneori ai senzația că zboară iar alteori ești convinsă că stă pe loc. Când te relaxezi și ai un moment de liniște, trece într-o clipită însă, când este nevoie să adormi bebelușul, poți avea senzația că timpul a zburat pe fereastră și tu rămăi suspendată într-o lume paralelă în care bebelușul nu vrea să adoarmă. După ce trece în lumea viselor iar tu nu îți mai simți brațele de la atâta plimbat prin cameră, te îndepărtezi pe vărfuri în speranța că nu vei călca pe o capcană – jucărie chițăitoare sau o placă de parchet ce geme de fiecare dată când calci pe ea – care să declanșeze alarma iar micul ghem de energie să se trezească subit.
LUNA 3
Nu de puține ori te vei trezi înțepenită și cu dureri în diferite părți ale corpului, după ce ai adormit cu puiuțul în brațe, într-o pozitie cât se poate de inconfortabilă. Deschizi timid ochii, în încercarea de a te dezmetici și realizezi că te afli într-o încăpere ce se aseamănă mai degrabă cu un magazin de jucării în care copiii au fost lăsați să se joace cu toate jucăriile pe jos. Ce bine ar fi dacă s-ar pune singure la locul loc.
Nu rata
Un jurnal care sare în ajutorul proaspetelor mămicii